edelstenen en kristallen

De kracht van stenen en kristallen in meditatie en geestelijk evenwicht

Het wordt steeds duidelijker hoezeer we zelfkennis en evenwicht nodig hebben om met de wereld en onszelf om te gaan. In tijden waarin de wereld gevuld is met twijfels en onzekerheden, wordt het steeds belangrijker om geestelijke gezondheid en rust te zoeken om door deze fase en voor het leven te komen.

In die zin is meditatie een sterke bondgenoot, omdat het een therapeutisch middel is dat helpt om de geest te kalmeren en “naar binnen te kijken”, ten gunste van zelfkennis. Er is een veelheid aan stenen en kristallen, elk met zijn eigenschappen en voordelen die de resultaten van de meditatie verbeteren en onze band met de spiritualiteit versterken.

Lees verder om de helende eigenschappen van stenen en kristallen te leren kennen en hoe ze gebruikt kunnen worden.

mediterende boeddha met edelstenen

Hoe kies je een steen of kristal

Eerst moet je leren over de eigenschappen en voordelen van stenen, zodat op basis van wat je nodig hebt om te ontwikkelen en aan te trekken naar je leven, kiezen welke stenen je hierbij kunnen helpen. Zoek dan een betrouwbare plek om stenen en kristallen op de markt te brengen.

Een van de aanwijzingen om je edelsteen te kopen is dat je dit probeert te doen op een dag dat je je goed voelt en in een goed humeur bent. Als het gaat om het kiezen, laat dan je intuïtie het overnemen. Bestudeer de kristallen en observeer wat je voelt als je er doorheen gaat, als je ze aanraakt, en lever de beslissing aan je hart.

edelsteen rustHoe gebruik je stenen en kristallen in meditatie?

Zoals we al weten, doet meditatie wonderen voor ons, en je kunt deze voordelen verhogen door gebruik te maken van de kracht van stenen en kristallen. Houd op het moment van oefenen de steen vast of plaats hem op het chakra waarmee je wilt werken en dat te maken heeft met die steen.

Om dit te doen, onderzoek de eigenschappen van de steen en de bijbehorende chakra’s. Tijdens het medicatieproces, mentaliseren wat je wilt verbeteren met behulp van die steen. Zo kun je bijvoorbeeld de amethist vasthouden en de gedachte fixeren op het vergroten van je intuïtie en balans.

De kracht van stenen en kristallen

Oude beschavingen, zoals de Egyptische en inheemse stammen, hadden al kennis van de genezende kracht van stenen en kristallen. De stenen maken deel uit van onze moeder natuur en velen geloven dat ze een natuurlijk magnetisch veld hebben dat kan worden gebruikt om ons lichaam en onze omgeving te genezen, in balans te brengen en te activeren. We hebben een lijst van enkele van hen geselecteerd om je beter te informeren over de voordelen die ze kunnen bieden. Kijk maar eens.

Amethist

Amethist steen straalt rust uit en verhoogt de verbinding met hogere spiritualiteit. Het verdrijft ook verslavingen, helpt bij de ontwikkeling van de intuïtie, brengt rust en is ideaal in meditatie om te kalmeren en stress en angst te verdrijven.

amethist kristal

Zeewater

Net als de zee belooft de zeewatersteen een kalmerend effect en vermindert de angst. Het scherpt ook de kracht van de intuïtie aan en inspireert tot creativiteit. Bovendien helpt het bij het reguleren van hormonen.

Esmeralda Smaragd

De smaragdgroene steen wordt beschouwd als effectief in het beschermen tegen het kwaad, om harmonie te brengen en staat nog steeds symbool voor trouw en loyaliteit. Het heeft ook een verjongend effect en helpt infecties te genezen. Het is de meest populaire van alle smaragd edelstenen.

Lazuli Potlood

Men gelooft dat lapis lazuli een steen is met een sterke band met spiritualiteit, die de aanpak met je spirituele gidsen vergemakkelijkt en geweldig is om te gebruiken in de meditatie door het bevorderen van concentratie en spirituele expansie.

Saffier

De saffiersteen belooft de concentratiekracht te verhogen en intelligentie en wijsheid te stimuleren, omdat het een goede bondgenoot is voor studies. Het kan ook welvaart aantrekken en ons verbinden met een hogere spiritualiteit.

safier

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.