goedkope wijn

Hoe vind je lekkere, maar betaalbare wijn in de supermarkt?

Vanavond organiseer jij een heerlijk diner voor vrienden of familie. Bij het lekkere eten wil jij natuurlijk een over heerlijke wijn serveren. Toch moet jij ook wel een beetje binnen budget blijven. In de supermarkt heb jij alleen geen idee welke wijn nou lekker én betaalbaar is. In dit stuk geven wij jou een aantal tips waarmee jij de krenten uit de pap kan vissen wat betreft de goede wijnen in de supermarkt. Elke supermarkt heeft zijn eigen assortiment wat betreft wijn, dus wij kunnen alleen generieke tips geven. Echter, met deze tips ga jij zeker een lekkere wijn vinden.

Advies 1: Bedenk eerst wat voor wijn jij wil hebben

witte wijn drinkenHet is eerst verstandig om te bedenken wat voor wijn jij wil hebben zodat jij niet overweldigt wordt door de hoeveelheid wijnen in de winkel. Je kan de wijn proberen af te stemmen op jouw eten. Begin je bijvoorbeeld met een visje, neem dan eerst een droge witte wijn. Ga je daarna nar een mooi stuk wild of vlees, dan kan jij een heerlijke volle rode wijn nemen. Wellicht wil jij ook nog wel een dessertwijn schenken en ook die heb je in de supermarkt. Als jij hebt vastgesteld welke soort wijnen je wil, dan kan je gericht gaan zoeken in de supermarkt.

Advies 2: Stel een budget vast

Ook is het handig om vast een budget vast te stellen. In de supermarkt hanteren ze een aantal prijsklasse. Er zijn echt goedkope wijnen, iets duurdere en de exclusieve wijnen. Probeer te bedenken in welke klasse jij wil gaan zoeken. Soms krijg je best veel korting als je bijvoorbeeld een doosje koopt, dus kijk ook even bij welke supermarkt jij korting krijgt en waar niet.

Advies 3: Gebruik een app om reviews te lezen

rode wijn drinkenAls jij gewoon simpelweg niet zo veel verstand van wijn hebt en een Pinot Grigio voor jou hetzelfde is als een Chardonnay of Merlot, gebruik dan gewoon een hulp app om bij de goede wijn uit te komen. Je scant dan het etiket van de wijn en deze geeft jou vervolgens alle informatie over de wijn die je nodig hebt. Zo zie je de gemiddelde prijs, waardoor jij kan checken of je niet te veel betaalt. Ook kan je kijken hoe de wijn smaakt. Is de wijn fruitig? Fris? Vol? Zoet? Droog? enzovoorts. Tot slot kan je ook naar de reviews kijken en aan de hand daarvan bepalen of dit voor jou de geschikte wijn is. Mij absolute favoriet is de Vivino app, die erg populair over de hele wereld een een prachtige databank heeft.

Let op: deze app kan je misschien wel naar een webshop sturen waar de wijn nog goedkoper is dan de supermarkt: wees daarover niet verrast: vaak zijn de speciaalzaken goedkoper dan de supermarkt omdat de supermarkt probeert een impulsaankoop te scoren. Dubbelchecken, dus – want meestal kan je de beste goedkope wijnen vinden bij de speciaalzaken!

Advies 4: Probeer de wijn eerst zelf

wijn proevenAls jij een grote groep te eten krijgt en dus veel wijn moet inkopen, dan is het verstandig om eerst een fles zelf te kopen en deze te proberen. Zo kom je er achter welke wijn jij nou echt lekker vindt voordat jij een paar dozen koopt. Er is niks zo vervelend als het kopen van 6 flessen wijn om er vervolgens achter te komen bij fles 1, dat de wijn niet lekker is.

Succes!

Met deze adviezen moet jij bij een heerlijke wijn kunnen uitkomen. Als het nou nog niet lukt of als je er niet zeker van bent, ga dan op bezoek bij een expert voor meer tips. Succes!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.