amerikaanse netflix

Zo kijk je de Amerikaanse Netflix in België

Ben je ook iemand die houdt van een hele avond de leukste series bingewatchen op Netflix? We hebben goed nieuws voor je. Wist je dat je ook het grotere Amerikaanse aanbod van Netflix kunt bekijken vanuit het comfort van je eigen woonkamer? Hoe je dat doet lees je verder in het artikel.

amerikaanse netflix originalsHoe bekijk je het Amerikaanse aanbod van Netflix van thuis uit?

We weten wat je denkt. Je kan toch enkel maar ons Belgische aanbod bekijken? Dat klopt. Het aanbod van Netflix en wat ze aanbieden per land is afhankelijk van de licenties die ze hebben. Wanneer een licentie van een bepaalde serie of film verloopt, dan wordt deze uit het aanbod gehaald. Hierdoor verandert het aanbod van Netflix voortdurend en kan het ook wel eens gebeuren dat bepaalde series in sommige landen wordt aangeboden op het platform, en in andere landen dan weer niet. Zo is het Amerikaanse aanbod van Netflix veel groter dan wat we hier kennen. Niet echt eerlijk toch? Gelukkig bestaat er een manier om toch het Amerikaanse aanbod van Netflix voorgeschoteld te krijgen. Dat kan met een VPN.

Wat is een VPN?

Een VPN ofwel een Virtual Private Network is een beveiligde, geëncrypteerde verbinding tussen jouw apparaat (laptop, tablet, …) en het internet. Het is een veiligere manier van surfen op het net omdat alle internetverkeer door een beveiligde virtuele tunnel wordt gestuurd voor het bij jou terechtkomt. Meer over wat een VPN is vind je hier terug.

Een VPN heeft dus als eerste voordeel dat je veiliger op het internet vertoeft. Je bent meer beschermd tegen hackers en cybercriminelen, maar er zijn nog meer voordelen. Ook je IP-adres en locatie zijn niet meer zichtbaar voor anderen waardoor je anoniemer kunt surfen. Een derde voordeel is dat je vrijer bent op het internet en je nu toegang kunt krijgen tot bepaalde diensten die anders geblokkeerd zijn. Zoals het Amerikaanse aanbod van Netflix dus.

VPN Netflix

Kies je eigen locatie

We vertelden daarnet dat een VPN als voordeel heeft dat je locatie verborgen wordt voor anderen. Maar daar stopt het niet. Nee, door een Virtual Private Network te gebruiken, kun je zelfs kiezen welke je geolocatie wordt. Je kiest als het ware vanuit welk land je virtueel op het internet gaat surfen. Dat kan omdat je met het gebruiken van een VPN kan gaan kiezen welke server je wil gebruiken om deze verbinding tot stand te brengen. Kies je voor een server in Duitsland, dan surf je als het ware vanuit Duitsland. Kies je voor een server uit de UK, dan maak je verbinding met het internet vanuit het Verenigd Koninkrijk. Je snapt het wel.

amerikaanse netflix kijken

Hef georestricties op en open deuren tot geblokkeerde diensten

Een VPN heft dus bepaalde georestricties op die je kan tegenkomen op het internet. Georestricties belemmeren ons in de zin dat we geen toegang hebben tot bepaalde content op het internet omdat het land van waaruit we verbinding maken dit niet toelaten. Denk maar aan China die zijn inwoners niet toelaat om op sociale media of Youtube te zitten. Maar hetzelfde gebeurt dus ook met Netflix in België die je enkel zal toelaten om het aanbod van hier te bekijken. Gebruik je echter een VPN via een Amerikaanse server, dan zal je echter wel toegang krijgen tot het Amerikaanse aanbod. Dit werkt natuurlijk ook voor andere streamingdiensten als Disney Plus en Hulu, natuurlijk!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.