reizen pandemie

3 tips om veilig te reizen in tijden van pandemie

Na vele maanden thuis te zijn geweest, komen we langzaam uit quarantaine. Totdat het vaccin iedereen bereikt, zal elke reis een zeker risico inhouden. Bekijk dit artikel voor enkele tips over hoe je in dit stadium van de pandemie veilig kunt reizen.

1. Geef de voorkeur aan reizen met de auto

roadtrip pandemieDoor met de auto te reizen vermijdt je het langdurige contact met veel mensen in een gesloten omgeving zonder sociale afstand, zoals in het vliegtuig gebeurt. Zelfs als je in het vliegtuig een masker en een HEPA-filter draagt, is reizen met de auto in deze periode altijd minder stressvol en veiliger.

Als het echter niet mogelijk is om met de auto te reizen, kies dan voor vervoermiddelen met minder mensenstromen en geef de voorkeur aan kortere reizen. Denk er in elk geval aan altijd een reserve masker en alcoholgel bij je te hebben, en respecteer de sociale afstand.

2. Zoek uit of het hotel waar je verblijft alle sanitaire voorschriften respecteert

covid maatregelenDe grootste zorg bij verblijf in hotels, bed & breakfasts en resorts is het gedrag van andere gasten. Gasten die zich niet houden aan de verplichting om maskers te dragen (binnenshuis en bij verplaatsingen in het hotel) brengen hun gezondheid in gevaar en verpesten hun droom van een ontspannende reis.

Je kunt niet voorspellen wanneer je dit soort gasten in je hotel zult aantreffen. Maar je kunt voorzorgsmaatregelen nemen door van tevoren na te gaan of het hotel de protocollen strikt toepast. Meer dan ooit moet je recente recensies van gasten lezen.

Veel gasten geven details over de toepassing van hygiëneprocedures bij de pandemie. Op die manier kunt je analyseren hoe logiesverstrekkende bedrijven zich aanpassen aan deze gevoelige tijd.

Naast de toepassing van sanitaire protocollen is het van belang bestemmingen te kiezen met een lagere concentratie van mensen. Bestemmingen in de buurt van grote steden en die een “voetstraat” hebben waar handel en restaurants geconcentreerd zijn, zijn plaatsen waar agglomeratie altijd al een attractie is geweest. Veel mensen kiezen deze bestemmingen juist vanwege de beweging. Durf ook voor een meer avontuurlijke optie te kiezen in coronatijden!

Daarom is het de moeite waard te investeren in kleinere, rustigere plaatsen die niet overvol zijn. Stranden met beperkte toegang, in de open natuur zonder mensenmassa’s, leveren de meest vruchtbare en stressvrije veilige reizen van dit pandemische moment op.

3. Als je op een lange vakantie bent, huur dan liever een huis

huis huren vakantieBuiten de vakantieperiode en de weekends is het op de meeste toeristische plaatsen minder druk, zelfs op de plaatsen die dichter bij de hoofdsteden liggen en bekend zijn om de restaurants en de populairste stranden.

Plaatsen waar het in het weekend druk is, zullen van maandag tot donderdag rustiger zijn. Je zult een deel van jouw routine van voor de pandemie weer kunnen oppakken, door naar bars en restaurants te gaan zonder het risico van mensenmassa’s.

Als je echter alleen op lange vakanties kunt reizen, is een manier om het risico en de stress tot een minimum te beperken het huren van een seizoenhuis. Maar niet zomaar een huis: een mooi huis. Een huis dat een bestemming op zich is. Een huis dat die ontsnapping uit de quarantaine mogelijk maakt en ervoor kan zorgen dat je ’s nachts niet naar buiten hoeft of zelfs vele dagtochten kunt maken. Je reist op de feestdag, maar je bent alleen met familie.

Om je de moeite te besparen, kunt je kant-en-klaar voedsel nemen of gebruik maken van de bezorgservice, die zich tijdens de pandemie exponentieel heeft ontwikkeld.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.