Rimowa Koffer

Kiezen voor een high-end koffer: Rimowa versus Samsonite

Je reist veel en je bent eigenlijk constant onderweg. Je houdt ervan om nieuwe werelden te ontdekken en op andere continenten zaken voor elkaar te krijgen. Waardig en integer ga je door het leven. Je bent ondernemer en reiziger in hart en nieren en je voelt je helemaal thuis in de de dynamische wereld van nu.

Rimowa High Quality Luggage is er voor jou als echte reiziger. Naast het bewonderenswaardige assortiment van Rimowa kun je van een uniek maatwerkservice gebruik maken om via de configurator te kiezen uit een serie kleurrijke accenten en accessoires om jouw Rimowa Classic koffer straks onderweg perfect te onderscheiden.

Rimowa Koffer op BagagebandRimowa zoekt via vintage hout, klassiek aluminium en hightech polycarbonaat steeds weer naar manieren om reizen te vergemakkelijken. In driehonderd jaar veranderingen in de wereld is hun filosofie steeds hetzelfde gebleven: professionele reizigers hebben professionele reisoplossingen nodig. Het begon met een klein familiebedrijf in Duitsland waar de allereerste koffers en valiezen van slijtvast hout werden gemaakt. Met nadruk op een lichtgewicht constructie en een superieure stabiliteit. Richard Morszeck, de zoon van de oprichter, heeft de allereerste aluminium koffer ontworpen en heeft daarmee zijn naam gegeven aan het bedrijf: Rimowa.

Samsonite maakt sinds de oprichting in 1910 bagage en koffers van topkwaliteit met het doel duurzame en sterke producten te maken die voldoen aan de eisen en behoeften van reizigers en forenzen. Deze manier van kijken heeft ervoor gezorgd dat Samsonite steeds nieuwe materialen in haar ontwerpen gebruikt, iconische designs neerzet en nu meer dan ooit comfort biedt.

Aluminium Samsonite KoffersetInteressant is het dat ook Samsonite in 1910 is opgericht. Jesse Shwayder was de vakman die zorg besteedde aan de fabricage van bagage. Bagage die in die tijd voornamelijk door enkele rijken werd gebruikt. Die hadden namelijk de middelen om de wereld te gaan zien. Samsonite is net als Rimowa één van de eerste bagagemerken die bekend staat voor vakmanschap en innovatie. Samsonite levert doordachte, stijlvolle en kwalitatieve oplossingen voor alle reisproblemen, zoals de website vermeldt. Ook Samsonite is een familiebedrijf, dynamisch en wereldwijd toonaangevend wat betreft bagage, koffers, tassen en accessoires.

Beide merken staan tegenwoordig bekend om hun aluminium koffers. Rimowa werd in 1950 reeds geïnspireerd door de eeuw van de luchtvaart door opvallende groeven en ribbels toe te voegen aan hun aluminium valiezen. De internationale jetset was er regelmatig mee te zien. Rimowa ging verder met speciale aluminium koffers voor de bescherming van gevoelige apparatuur van fotografen en verslaggevers en filmploegen, ook in extreme gebieden van tropische vochtigheid of arctisch koude. Voor veel mensen is hun Rimowa-koffer een echte investering – iets waar ze decennia willen kan kunnen genieten!

Rimowa versus Samsonite. Als je vandaag de dag op zoek bent naar een eigentijdse koffer met een stadse uitstraling en je je echt thuis wilt voelen in de urban jungle, dan is een keuze uit het assortiment van zowel Rimowa als Samsonite een juiste. Het gebruik van materialen, de innovatie en de toekomstvisies van beide bedrijven zijn uitmuntend te noemen. Duurzaamheid en degelijkheid staan voorop. Met koffers van Samsonite of Rimowa ben je verzekerd van het ultieme comfort tijdens de reis en een optimale bescherming voor je spullen. Het zijn beide topmerken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.