MINDER VLEES ETEN

Minder vlees eten: 3 tips om minder vlees te gaan eten in 2022

Ben je iemand die graag vlees eet? Dan ben je zeker niet de enige. De gemiddelde Nederlander eet maar liefst 76 kilo vlees per jaar. Toch hoeft vlees eten echt geen dagelijkse kost te zijn. Minder vlees eten brengt namelijk een aantal gezondheidsvoordelen met zich mee. Welke zijn dat en hoe eet je minder vlees? In dit artikel geven wij drie handige tips om in 2022 minder vlees op je bord te hebben, terwijl je toch geniet van een lekkere maaltijd.

Waarom is minder vlees eten een goed idee?

Misschien denk je dat je echt niet zonder vlees kunt leven. Het is hoog tijd om afscheid te nemen van die gedachte. Je hoeft er echt niet meteen mee te stoppen, maar minderen kan altijd. Er zijn namelijk voldoende redenen om minder vlees te gaan eten. Wij hebben ze even voor jou op een rijtje gezet.

Vlees heeft een hoog vetgehalte

De meeste mensen realiseren zich niet hoeveel vet vlees bevat totdat ze zich erin gaan verdiepen. Het vetgehalte van vlees is bijna dubbel zo hoog als dat van andere voedingsmiddelen. Dit betekent dat je meer calorieën binnenkrijgt dan wanneer je bijvoorbeeld groenten eet. Groenten zijn vetarm en daarom kunt u ze in grote hoeveelheden eten zonder dat je je zorgen te maken over gewichtstoename.

minder vlees eten

De vleesindustrie is zeer vervuilend

De vleesindustrie is een van de grootste vervuilers ter wereld. Er komen veel vervuilende stoffen in het milieu terecht die de gezondheid van mens en dier aantasten. Dus als je het milieu wilt helpen en de planeet wilt behoeden voor verdere schade, dan moet je echt minder vlees gaan eten. De resultaten van een week geen vlees eten zijn verbazingwekkend:

Je bespaart maar liefst 7 maanden aan douchewater, 111 kilometer rijden met de auto en meer dan een halfjaar werk voor een boom.

Tips om minder vlees te eten

Als je niet in staat bent om helemaal te stoppen met het eten van vlees, verminder dan op zijn minst de hoeveelheid die je consumeert. De vraag is natuurlijk wel: hoe doe je dat dan? Gelukkig is het minder lastig dan je denkt. Een eerste tip die we graag willen geven is door vaker vegetarisch te gaan eten. Plan bewust een of meerdere dagen waarop je vlees in de keuken vermijdt.

Kies voor meer groenten in plaats van vlees

Tegenwoordig zijn er genoeg verse ingrediënten en leuke recepten beschikbaar om er iets moois en lekkers van te maken. Wedden dat groenten, granen en peulvruchten ineens heerlijk smaken? En kijk ook eens naar de wereldkeuken. Aziatische gerechten bevatten veel groenten en zijn daarom op-en-top vegetarisch. Laat je verrassen door nieuwe smaken. Misschien dat je binnenkort wel helemaal geen vlees meer wil eten.

Vleesvervangers HamburgerKoop biologisch vlees of vleesvervangers

Ten derde zou je af en toe biologisch vlees kunnen kopen. Dit ervoor dat het vlees vers is en vrij van schadelijke chemicaliën en pesticiden. Het wordt namelijk op een meer duurzame manier geproduceerd. Of kies in plaats daarvan voor vleesvervangers, zoals tofu en tempeh, die ook lekker smaken. Je hebt tegenwoordig zelfs écht geloofwaardig vegetarisch gehakt (zoals je hier kan zien!) of vegetarische kippenstukjes. Echt de moeite, ook voor vleesliefhebbers!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.